Sparta-doelman Coremans klaar voor strijd onder de lat: 'Doel is altijd om eerste keeper te worden, ook dit jaar'

Toen Sparta ruim twee jaar geleden promoveerde naar de eredivisie, was doelman Tim Coremans een van de uitblinkers. Maar daarna werd alles anders. Mede door een zware blessure stond Coremans al anderhalf jaar niet meer onder de lat bij Sparta. Nu is hij terug, en met vertrouwen: "Het doel is altijd om eerste keeper te worden. Ook dit jaar."

Coremans begon met Sparta afgelopen vrijdag al aan het nieuwe seizoen. "Het is genieten om weer op het trainingsveld te staan", vertelt de inmiddels 30-jarige doelman. "In het begin ben je wel voorzichtig, maar op een gegeven moment kom je er doorheen en ga je gewoon je normale ding doen. Gewoon ballen pakken. Dan gaat het wel langzaam uit je hoofd."

Ondanks dat hij een jaar geleden een zware knieblessure opliep, werd zijn contract op Het Kasteel verlengd tot medio 2022. "Daar spreekt heel veel vertrouwen uit, dat waardeer ik zeer."

Okoye

Nu Coremans weer helemaal fit is, wacht hem een pittige concurrentiestrijd onder de lat. De afgelopen seizoen vaak uitblinkende Maduka Okoye lijkt op dit moment onaantastbaar als vaste doelman van Sparta. Desondanks wil Coremans 'gewoon' eerste keeper worden. "Dat is altijd het doel en dat zal het ook dit jaar weer zijn. Waar we eindigen zie ik dan wel weer, ik ga er alles aan doen om daar te komen."

Dat Okoye een goed jaar heeft gehad, weet Coremans ook. "Het is te begrijpen dat hij afgelopen jaar wel wat krediet heeft opgebouwd. Hij heeft het goed gedaan. Maar we gaan het allemaal wel zien. Als hij geen transfer maakt ga ik de strijd met hem aan, maakt hij wel een transfer ga ik ook de strijd aan."

'Had er graag bij geweest'

Door zijn blessure moest de 30-jarige doelman afgelopen jaar vanaf de zijlijn toezien hoe Sparta een geweldig seizoen beleefde, met uiteindelijk zelfs play-offs om Europees voetbal. "Van een afstandje heb ik ook wel genoten van de jongens, maar ik had er graag bij geweest ja. Dat zul je wel begrijpen."

Bekijk hieronder het volledige interview met Tim Coremans:

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT INTERVIEW SPARTA NIEUWS SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren