Nicolai Jørgensen mag Feyenoord verlaten: 'Ik ga alleen door met jongens die graag willen blijven'

Nicolai Jørgensen gaat Feyenoord waarschijnlijk verlaten. De spits, die nog een contract heeft tot medio 2022, heeft met de club afgesproken dat hij zich mag oriënteren op een andere club.

Jørgensen kent al langere tijd een moeilijke periode in Rotterdam. De inmiddels 30-jarige aanvaller werd in 2017 met Feyenoord landskampioen, maar haalde daarna mede door blessures nooit meer dat niveau. Afgelopen seizoen zat Jørgensen voornamelijk op de bank, omdat trainer Dick Advocaat de voorkeur gaf aan Bryan Linssen in de spits.

"Na de testdag heb ik met Nico gesproken", zegt trainer Arne Slot. "Hij had al eerder aangegeven weg te willen, maar ik wilde het van hemzelf horen. Hij was heel duidelijk en zei dat hij weg wilde. Dan ben ik ook duidelijk. Dan ga ik alleen door met jongens die willen blijven."

Tekst gaat verder onder de video.

"Het viel nog mee met de lengte van de sessie", zei Slot over de anderhalf uur durende training. "Het is niet zo dat de wereld compleet op zijn kop gaat. De verhoudingen zullen alleen anders liggen op de momenten dat we druk zetten. Nogmaals, ik heb Feyenoord vorig seizoen ook heel vaak dominant zien voetballen."

Geertruida

De nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord liet ook weten hoe het met Lutsharel Geertruida gaat. De rechtsback van Feyenoord werd onlangs geopereerd. Slot kan niet zeggen wanneer zijn verdediger weer terug op het veld staat. "Daar is hij nu nog zo ver van verwijderd. Je hoeft hem niet in de tweede voorronde van de Conference League te verwachten."

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT FEYENOORD INTERVIEW SPORT VOETBAL
Deel dit artikel: