EURO2020

Twee treffers voor Wijnaldum bij derde EK-zege Oranje, Feyenoorder Berghuis krijgt een helft speeltijd

Georginio Wijnaldum viert een van zijn treffers met Memphis Depay en Donyell Malen © Andre Weening/Orange Pictures
Het Nederlands elftal heeft op het EK de derde overwinning op rij geboekt. Na eerdere zeges op Oekraïne en Oostenrijk was Oranje maandagavond in Amsterdam veel te sterk voor Noord-Macedonië: 3-0. Feyenoorder Steven Berghuis speelde de hele tweede helft mee.
Met Donyell Malen en Ryan Gravenberch in de basis begon Oranje, dat zich op voorhand al groepswinnaar en geplaatst voor de achtste finales mocht noemen, aan het derde duel van de groepsfase. Na ruim twintig minuten spelen kwam de ploeg van bondscoach Frank de Boer op voorsprong. Een razendsnelle counter van Malen en Memphis Depay eindigde bij laatstgenoemde, die de bal beheerst binnen schoot.
Dat was uiteindelijk de enige goal voor rust, mede door een afgekeurde goal en een schot op de paal aan de andere kant. Aan het begin van de tweede helft switchte Oranje naar 4-3-3 en kreeg Berghuis, het grootste slachtoffer van het 5-3-2-systeem, speeltijd.

Twee treffers Wijnaldum

Na rust liep Oranje snel uit naar 3-0, via twee treffers van aanvoerder en Rotterdammer Georginio Wijnaldum. Bij de 2-0 was ook Feyenoorder Berghuis betrokken met goed voorwerk.
Tekst gaat verder onder de tweet.
In het restant van de wedstrijd werd een treffer van Noord-Macedonië wederom afgekeurd en kwam Oranje nog een aantal keer dicht bij een vierde goal. Maar zo ver kwam het uiteindelijk niet.
Tegen wie het Nederlands elftal aanstaande zondag in de achtste finale van het EK speelt is nog niet bekend.