ROTTERDAM

Vrachtwagens rijden opnieuw lek op Van Brienenoordbrug (A16)

De Van Brienenoordbrug
De Van Brienenoordbrug © Rick Huijzer
Meerdere vrachtwagens hebben dinsdagochtend lekke banden opgelopen op de Van Brienenoordbrug (A16). Een bout op het brugdek, op de speciale baan voor vrachtwagens, stak enkele centimeters uit.
De rechterrijstrook op de hoofdrijbaan en de parallelbaan waren dinsdagochtend dicht richting het Terbregseplein. Dat zorgde voor vertraging.
Hoe de bout los kon komen, is nog niet bekend. "Dat vragen wij ons ook af", zegt Maurijn van Witsen van Rijkswaterstaat. "Allereerst moet het hersteld worden en de oorzaak willen we ook graag weten, want dit is niet de bedoeling."
Ook vorige maand reden meerdere vrachtwagens lek op de brug. Toen ging het ook om de parallelrijbaan, maar niet om dezelfde plek. De veroorzaker van de lekke banden was toen ook een bout, die uit de weg stak op de plek waar de klep van de brug en het wegdek samenkomen. Rijkswaterstaat heeft toen later op de avond een inspectie uitgevoerd.
"Of het verband met elkaar heeft, weet ik niet", zegt Van Witsen. "Het was wel dicht bij elkaar. We gaan nu eerst onderzoek doen." Volgens hem is de Van Brienenoordbrug een van de drukste plekken van het land. "Door dat drukke en zware verkeer is permanent onderhoud nodig."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl