Sparta contracteert Mart Dijkstra

Sparta Rotterdam heeft overeenstemming bereikt met Mart Dijkstra over een contract voor drie seizoenen. De 24-jarige verdediger komt transfervrij over van SC Cambuur en zal zich bij de eerste training van de voorbereiding op het seizoen 2015/2016 melden op Het Kasteel.

Sparta had Dijkstra al lange tijd in het vizier. De speler is zowel centraal achterin als controlerend op het middenveld inzetbaar. Ondanks zijn nog relatief jonge leeftijd van 24 heeft hij na een seizoen in de topklasse bij Harkemase Boys de laatste vier seizoenen bij SC Cambuur meer dan 60 wedstrijden gespeeld in de Jupiler League en Eredivisie. 

Dijkstra zelf gaf aan niet lang te hebben onderhandeld met de club. "Mijn contract bij SC Cambuur liep af aan het einde van dit seizoen. Nadat Sparta contact had opgenomen was ik er al snel uit met de club. Ik heb een mooie periode gehad bij Cambuur met het kampioenschap als hoogtepunt. Het lijkt me een mooie stap om mijn carrière op Het Kasteel te vervolgen,” aldus de Groninger in het persbericht van de club.

Deel dit artikel: