Basisschool De Klimop blijft voorlopig open

Waarschijnlijk wordt er ook volgend schooljaar gewoon les gegeven op basisschool De Klimop aan de Klein-Coolstraat in Rotterdam. De school zou met ingang van volgend schooljaar sluiten, maar het bestuur is toch op andere gedachten gekomen.

Volgens directeur Hennie Horeweg is het besluit voor onbepaalde tijd uitgesteld: " Het is nog steeds onzeker wat er de komende jaren gaat gebeuren, maar dit geeft wel lucht. Ik ga ervan uit dat we volgens schooljaar gewoon open zijn."

Eind vorig jaar werd bekend dat de stichting BOOR, waar De Klimop onder valt, de school wilde sluiten. Volgens de stichting heeft de school met 60 kinderen te weinig leerlingen. In een brief aan de ouders schreef de stichting dat het ‘onverantwoord’ duur zou zijn om een dergelijke kleine school open te houden.

Kleine klassen
Het besluit viel verkeerd bij leraren, lokale politici en ouders. Volgens de ouders van leerlingen levert de school in de Provenierswijk juist prima onderwijs. Vooral aan leerlingen die in het reguliere onderwijs met grote klassen buiten de boot vallen, maar weer te intelligent zijn voor het speciaal onderwijs.

Het lijkt erop dat de protesten effect hebben. In ieder geval besloot het bestuur van BOOR om het besluit voorlopig terug te draaien. Ouders zijn dit weekend via een brief geïnformeerd.

Foto: Basisschool De Klimop

Deel dit artikel: