BURGEMEESTER

Bert Wijbenga wordt de nieuwe burgemeester van Vlaardingen

Bert Wijbenga | Foto:
Bert Wijbenga
Bert Wijbenga (57) is gekozen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Vlaardingen. Dat is maandagavond bekendgemaakt tijdens een raadsvergadering in de Grote Kerk. Wijbenga is op dit moment wethouder en locoburgemeester in Rotterdam.
Wijbenga is lid van de VVD en getrouwd met minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Ook heeft Wijbenga verschillende functies bij de politie vervuld. Als wethouder heeft hij de portefeuilles handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven.
Wijbenga is geboren in Haarlem en studeerde politicologie.

'Heeft alles in zich'

Volgens Stefanie Solleveld, voorzitter van de vertrouwenscommissie, heeft Wijbenga met zijn persoonlijkheid en energie alles in zich om verbinding te maken met de Vlaardingers en ze trots op de kaart te zetten. "Zowel op straat als in het stadhuis."
De vertrouwenscommissie bestond uit dertien raadsleden. In totaal solliciteerden er veertien kandidaten op de vacature, waaruit Wijbenga als beste naar voren kwam.

Achtergrond past goed

Naast een verbinder, ziet de commissie Wijbenga ook als iemand die met zijn achtergrond perfect aansluit bij de functie van burgemeester. "Met zijn ruime ervaring als bestuurder en verschillende functies bij de politie sluit dat uitstekend aan. Hij kent bovendien de regio, heeft een groot netwerk en is gewend aan een stevige politieke cultuur."
De aanbeveling door de gemeenteraad betekent nog niet dat de benoeming van nieuwe burgemeester is afgerond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet de voordracht nog goedkeuren.