ROTTERDAM

Waterleiding springt in Rotterdam-Crooswijk, meerdere sinkholes in de Boezemweg

Een waterleiding op de hoek van de Goudse Rijweg en de Boezemweg in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk is dinsdagochtend gesprongen. Daardoor zijn er in de Boezemweg meerdere sinkholes ontstaan. Bewoners zaten urenlang zonder water. In de buurt werd een watertappunt ingericht.
Door het lek stond er een laag water van zo'n vijf centimeter in een parkeergarage onder een van de appartementengebouwen in de straat. Daarin stonden naar schatting tweehonderd auto's geparkeerd. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om een 'forse waterleiding'. "
De ondergelopen garage
De ondergelopen garage © Rijnmond
Ook de stoep stonden blank. Een takelwagen van de politie heeft meerdere auto's in de straat die in het water stonden, weggehaald.
Waterleiding gesprongen in Rotterdam-Crooswijk
Waterleiding gesprongen in Rotterdam-Crooswijk © Rijnmond
De waterleiding knapte en het water kwam omhoog, het was een aardige bonk", zegt iemand die in een van de huizen aan het klussen was en gezien heeft wat er gebeurde. "Er was niks aan de hand, er zijn ook geen werkzaamheden in de buurt. Er was ineens kwam een knal."
Bekijk hier de beelden boezemweg

Ondergelopen kelders

Bij meerdere bewoners is de kelder ondergelopen. "Alles wat erin staat, is naar de klote. De spulletjes die erin staan kunnen weg", zegt Yvonne. "Er staan bij sommigen ook matrasjes van babyledikantjes in. Die moesten bewaard blijven, maar alles is nat."
Bewoner Alex bekeek de situatie vanaf zijn balkon op de eerste verdieping. "Het is het gesprek van de dag hier. Ik maak me geen zorgen, want ik zit hier hoog en droog."
Het water is uit de parkeergarage gepompt en de leiding is gerepareerd. De oorzaak van de leidingbreuk is ons nog niet duidelijk.
Een sinkhole in de Boezemweg
Een sinkhole in de Boezemweg © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl