nieuws

Delftse Poort gooit deuren open

ROTTERDAM - Een van de meest opvallende gebouwen in Rotterdam, de Delftse Poort, is voortaan geopend voor publiek. De eigenaren willen het ''gesloten bolwerk'' naast het Centraal Station naar eigen zeggen teruggeven aan de stad.
De wolkenkraber aan het Weena staat vooral bekend als kantoor van Nationale Nederlanden. Een investeringsmaatschappij probeert het gebouw nu ook aantrekkelijk te maken voor andere bedrijven. Er zijn ook gratis flexplekken voor zzp-ers.
De imposante kantoorkolos is daarom afgelopen tijd ingrijpend op de schop gegaan. ''Er zit nu een wereldrestaurant in, er zit een gym in. Er zitten winkels in. Ik zou zeggen: kom eens kijken'', zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb, die het gebouw dinsdag heropende.
Ook Rotterdammers met hoge nood hebben straks een reden het gebouw binnen te lopen. Aboutaleb: ''Er komt hier, begrijp ik, ook een openbaar toilet. Daar hebben we echt behoefte aan in Rotterdam.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!