INSTAGRAM

Hondje dat satéprikker doorslikte, maakt het weer goed

Hondje Gino is weer thuis
Hondje Gino is weer thuis © Sabrina van der Hel
Het gaat weer goed met hondje Gino, die begin deze week in het nieuws kwam omdat hij een satéprikker had doorgeslikt. De operatie kostte duizenden euro's, maar baasje Sabrina van der Hel uit Rotterdam-Prinsenland heeft genoeg geld kunnen ophalen om die te bekostigen. Gino is inmiddels weer thuis.
Dinsdag aan het eind van de middag mocht Sabrina haar huisdier weer ophalen. "Hij mocht naar huis!", schrijft ze. "Het gaat gelukkig een stuk beter met hem." Wel moet het dier nog twee keer op controle komen.
Gino (4) werd ernstig ziek nadat hij een satéprikker had doorgeslikt. Stiekem had hij een kipspies uit de vuilniszak 'gevist' en nog voordat zijn baasje het stukje hout uit zijn bek kon vissen, was het al doorgeslikt. De spies is door zijn maag gegaan en zat vervolgens in zijn borstkas.
Dat Sabrina haar huisdier wilde redden, daar bestond geen twijfel over. Alleen was daar 6 tot 8 duizend euro voor nodig. En er was al duizend euro betaald voor de vooronderzoeken. Daarom is ze een inzamelingsactie gestart, waarmee uiteindelijk een 'groot deel' van de rekening is betaald. "We hebben een ontzettend mooi bedrag ontvangen", laat Sabrina weten. "Zonder jullie was dit (betalen van een groot deel van de rekening, red.) niet gelukt."
"Nogmaals heel erg bedankt voor al jullie hulp, tips, medeleven en donaties. We zijn jullie enorm dankbaar", besluit Sabrina. Naast een foto van Gino, die weer fijn op de bank zit, deelt ze ook een foto van de bewuste satéprikker die zeker zo groot als een handpalm is.
De satéprikker
De satéprikker © Sabrina van der Hel