nieuws

Populariteit Gans Gerard stijgt

ROTTERDAM - De gans die al weken onder het viaduct bij afrit Spaanse Polder rondzwerft, is nog altijd niet gevangen door de politie. Ondertussen heeft deze gans zelfs een naam gekregen.

Het beest heet Gerard en heeft ook een eigen Facebook-pagina. Op deze pagina publiceren liefhebbers van deze 'hooli-gans' allemaal foto's en video's van hem. Verder houden de mensen elkaar op de hoogte wat Gerard dagelijks doet.
De gans is niet van zijn plek weg te slaan want hij wordt iedere dag gevoerd door stilstaande automobilisten bij het stoplicht. Ook valt Gerard regelmatig fietsers op het kruispunt lastig, reden voor de politie om het beest te willen vangen.
Rogier van Meer, beheerder van de Facebook-pagina Gans Gerard, ziet de populariteit van het dier stijgen. Hij denkt dat de gans zo populair is vanwege zijn vasthoudendheid.
"Gerard blijft iedere dag bij het stoplicht staan. Iedereen vraagt zich af wat hij doet", aldus Van Meer.
Liefhebbers van Gans Gerard verzinnen allerlei ludieke acties. Zo is er een spandoek opgehangen met de tekst dat Gerard moet blijven, omdat hij niet gezien werd. Inmiddels is dat spandoek verwijderd.
Er is ook een idee om een klein huisje voor de vogel te bouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl