Feyenoord niet opgewassen tegen Ajax in Klassieker

ROTTERDAM - De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is gewonnen door de Amsterdammers. Feyenoord verloor met 2-1 in De Kuip. Siem de Jong en Mounir el Hamdaoui scoorden voor Ajax. Andre Bahia trof doel namens Feyenoord.
De ploeg van Mario Been gokte tegen Ajax op passie en strijdlust in het veld en op de tribune. De Rotterdammers kwamen er in de eerste helft weinig uit. Ajax zette Feyenoord vast op eigen helft en de ploeg van Mario Been moest het doen met counters. Uit één van die snelle tegenaanvallen scoorde Fedor Smolov, maar hij stond in buitenspelpositie. Smolov startte samen met Luc Castaignos en Georginio Wijnaldum in de aanval.
Vijf minuten voor rust opende Ajax via Siem de Jong de score. Vlak na het doelpunt kreeg Feyenoord een tegenvaller te verwerken toen Ron Vlaar met een blessure naar de kant moest. De aanvoerder werd vervangen door Karim el Ahmadi. Na de pauze keerde Smolov ook niet meer terug binnen de lijnen. Hij werd vervangen door Ruben Schaken.
Na de pauze leek Ajax de wedstrijd te beslissen. Mounir el Hamdaoui zorgde voor 0-2 en de Amsterdammers kregen kansen op meer. Suarez en El Hamdaoui raakten de paal en de lat. In de slotfase kopte Bahia Feyenoord uit een corner terug in de wedstrijd en volgde een passionele slotfase. Daarin slaagde Feyenoord er niet in langszij te komen.
Feyenoord blijft daardoor op zeven punten staan en zakt naar de tiende plaats.
Bekijk hier een interview met Stefan de Vrij. Verslaggever Teun de Jong vroeg hem eerst wat er misging bij het eerste doelpunt.