Tv-uitzending Koningsdag 'lijkt op militaire operatie'

De voorbereidingen voor de tv-uitzending van Koningsdag op de NOS zijn nog in volle gang. In de binnenstad van Dordrecht is inmiddels 30 kilometer kabel gelegd om alle camera's met de regiewagen te verbinden. "Sinds november zijn we al bezig met de voorbereidingen", zegt NOS-hoofdproducent Mike van Breemen.

Op de Botermarkt is het hoofdkwartier van de NOS gevestigd met meerdere regiewagens en een satellietwagen. "Vooral door al de oude gebouwen en smalle straatjes zijn draadloze camera's bijna niet te doen. Daarom hebben we overal kabels moeten leggen", zegt Van Breemen.

Zondag werden de repetities gehouden voor live-uitzending. "Alles is tot op de minuut gepland. Het lijkt net een militaire operatie", aldus een technicus van de NOS. "Het enige wat nog roet in het eten kan gooien, is het weer maar zeer waarschijnlijk blijft het droog", zegt Van Breemen.

RTV Rijnmond besteedt ook uitgebreid aandacht aan het bezoek van de Koning op Radio en TV Rijnmond. Van 06.00 uur tot 19.00 uur wordt op Radio Rijnmond stilgestaan bij Koningsdag. TV Rijnmond zendt live uit vanaf 10.00 uur.

Deel dit artikel: