nieuws

Eerste bezoekers enthousiast over Hof van Nederland

ROTTERDAM - Na het bezoek van het koningspaar aan het Hof in Dordrecht op Koningsdag is het spiksplinternieuwe museum Het Hof van Nederland sinds dinsdag geopend. De eerste bezoekers zijn enthousiast over wat er te zien is.
Nadat het museum dinsdagochtend om 11.00 uur voor het eerst openging, kwamen er eigenlijk constant bezoekers. Binnen enkele uren waren er al tientallen mensen naar binnen gelopen.
Film over eerste Statenvergadering
Een mevrouw die al 20 jaar in Dordrecht woont, vertelt dat ze de hele verbouwing van het Hof heeft gevolgd en wilde graag een van de eerste bezoekers zijn. Terwijl ze op een interactieve kaart bekijkt hoe de Drechtsteden sinds de middeleeuwen zijn gegroeid, zegt ze.
“Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe mooi en prachtig alles is geworden. Het leukst vond ik de film over de eerste Statenvergadering. Ik raad het iedereen aan en ik ga vrienden en kennissen uitnodigen om hier ook mee naar toe te gaan.”
Speurtocht
Een meisje dat met haar kleine zusje en vader het museum bezoekt is blij dat ze in de vakantie iets te doen heeft: “Je kan een speurtocht doen in het museum, het is gewoon heel leuk. Zo kun je inloggen en dan krijg je straks met hologrammen te zien hoe je er uit zag bijvoorbeeld 1300 jaar geleden.”
Nationale betekenis
In de zaal De Storm loopt een meneer rond die tevens historicus is. “Eigenlijk wachten we al maanden op de gelegenheid en nu het er is wil ik het meteen zien. Het is een uniek museum. Niet vaak zie je historische musea die zo ongelofelijk goed en aantrekkelijk worden gepresenteerd. Dit is niet alleen interessant voor mensen uit Dordrecht, want veel gebeurtenissen in het museum zijn van nationale betekenis.”
Hij vertelt ‘absoluut’ terug te komen: “Sterker nog, ik neem mijn nichtjes hier mee naartoe en zal op termijn ook schoolklassen hier mee naartoe nemen. Ik geef les op een school in Rotterdam en ik neem wel eens een klas mee naar Dordrecht. Dit museum is perfect om ze kennis te laten maken met een groot deel van de Nederlandse geschiedenis.”
Meer informatie over het nieuwe museum is hier te vinden.