nieuws

Retourtje Retro - Romeo – Coming home

ROTTERDAM - Een paar dagen duurde hun verblijf op de SKVR aan de Pieter de Hooghweg in Rotterdam-West slechts. Daarna besloten ze al om een popgroep te vormen. De tweeling Julian en Spencer Barry, Milton Wijngaarde en Clifton Giersthove vonden elkaar en werden Romeo (na als To The Point te zijn begonnen).
Ze lieten de SKVR al na een paar dagen voor wat het was. ‘Veroveren’ wilden ze, zo vertellen de broers Barry in de eerste aflevering van Retourtje Retro. En dat is ze gelukt, zij het kort en zij het met één hele grote hit.
De aflevering met Romeo concentreert zich op Coming home. In het voorjaar van 1998 scoren de vier Rotterdamse jongens een grote hit, die tot nummer 2 reikt in de Top 40. Ook Secret Love wordt nog een Top 10-hit, maar daarna is de verovering al weer voorbij. Voor het tweede album mogen de jongens werken met producers die ook bij onder meer Michael Jackson en Backstreet Boys zijn betrokken. Het album flopt. Na een korte opleving in 2003 met een samenwerking met Gordon (het nummer 100% verliefd wordt een bescheiden hit), is het voorbij. Romeo stopt.
Julian en Spencer vertellen over Romeo, over de ontstaansgeschiedenis van Coming Home en over het vervolg. Inmiddels is groep weer bij elkaar. Clifton Giersthove is er niet meer bij, maar de broers brengen 31 mei samen met Milton Wijngaarde een single uit: There she goes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl