Zoekactie naar vermiste poolreizigers gestopt

De Canadese politie heeft donderdag niet meer gezocht naar de twee vermiste Nederlandse poolreizigers Marc Cornelissen uit Maassluis en Philip de Roo uit Den Haag. De politie gaat ervan uit dat de mannen verdronken zijn.

Na een noodsignaal vond de politie van het Canadese Resolute woensdagochtend alleen materiaal van De Roo en Cornelissen.

De twee vertrokken op 6 april vanuit Canada naar de Noordpool om het ijsgebied nader te onderzoeken. Ze deden specifiek onderzoek naar de dikte van de ijslagen.

Wak
Volgens Wilco van Rooijen, met wie Cornelissen samenwerkte bij het bedrijf Cold Facts, zijn de twee waarschijnlijk in een wak terechtgekomen.

''De informatie die we nu hebben is dat er mogelijk een persoon te water is geraakt. De andere is met zijn slee twintig meter verderop gaan staan. Hij heeft afgekoppeld, heeft dat signaal de wereld ingestuurd en is hulp gaan verlenen. Het lijkt erop dat die persoon ook te water is geraakt'', aldus Van Rooijen.

Noordpool

Marc Cornelissen (1968) was eind jaren negentig een van de eerste Nederlanders die op eigen kracht de Noordpool wisten te bereiken. Deze reis ging op ongeveer dezelfde manier zoals de huidige trip in het poolgebied.

Deel dit artikel: