Koffiebar voor 'heilige boontjes' geopend in Rotterdam

Rotterdam is een nieuwe koffiebrander rijker: Heilige Rotterdamse Boontjes. Jongeren met een crimineel verleden krijgen in de koffiebar een tijdelijke baan aangeboden.

De koffiebar van Heilige Rotterdamse Boontjes in Rotterdam-West opende vrijdag de deuren.

"Door jongeren een kans te geven, willen we ze laten doorstromen naar een baan", zegt Rodney van den Hengel. Hij is initiatiefnemer van het project. "Ik vind het heerlijk om met de jongens te werken."

Inspireren
Robin Scholten werkt bij Heilige Rotterdamse Boontjes. Hij kent Rodney al jaren. "Toen ik de pijn in de ogen van mijn moeder zag, moest het roer om. Ik stopte met mijn criminele activiteiten en ging aan de slag. Nu sta ik hier en wil ik Rotterdamse jongeren inspireren."

Zijn collega John Da Graca vult hem aan. "Ik wil laten zien dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Er is altijd een andere uitweg. Of je tiener, twintiger of vijftiger bent."

Passie
Pauline Schouwenbug werkt al jaren als barista, een expert in koffie. Ze coacht de jongeren die werken in de koffiebar. "Het is fijn werken. De mannen zijn ontzettend gemotiveerd en hebben een nieuwe passie gevonden."

Deel dit artikel: