nieuws

'Als 16-jarig meisje naar Milaan, zo was mijn opvoeding'

ROTTERDAM - De heroïsche Feyenoordverhalen zijn negen van de tien keer afkomstig van stoere mannen. Knapen die in een auto stappen en naar de meest verre oorden reizen om hun cluppie te volgen. In de serie van reisverslagen naar Milaan een bijzonder stoere vrouw die met 150 man met de bus naar Feyenoord-Celtic ging.
Nel Meijer (61) krijgt de liefde voor Feyenoord al met de paplepel ingegoten. "Ik ging al vaker mee naar de Kuip. Samen met mijn vader zat ik op de lange zijde. Genieten van spelers als Van Hanegem, Moulijn en Kindvall. Prachtige tijd was dat."
Op haar 16e verjaardag krijgt Nel een cadeau om nooit meer te vergeten. "Ik was al tijden aan het zeuren voor een wedstrijd in de Europacup. Ik wilde zo graag een keer naar het buitenland om mijn helden daar te zien. Op mijn verjaardag was het zo ver. Mijn vader had kaarten geregeld voor de finale!"
De vader van Nel werkte in die tijd voor Hunter Douglas. "Hij was vertegenwoordiger van het bedrijf en via zijn baas kon het personeel mee naar Milaan." Samen met luxaflexverkopers en ander personeel vertrekt Nel richting Milaan. "In de Piekstraat verzamelden zo’n 150 medewerkers voor een lange busreis. Ik was nog nooit in het buitenland geweest en dan ook nog naar zo’n wedstrijd."
"We waren vrij laat in de stad. Ik vond het wel spannend tussen al die supporters. Daar stonden de fans gewoon door elkaar." Eenmaal in het stadion weet Nel niet wat ze meemaakt. "Dat enorme stadion, al die mensen en de spanning. We zaten tussen de Celtic-supporters, ik weet nog dat ik dat heel spannend vond, maar uiteindelijk was dat juist geweldig!"
Na de gewonnen wedstrijd is de sfeer onder de Luxaflex-vertegenwoordigers uitgelaten. 'Samen met de mannen gingen we die nacht Milaan onveilig maken. Het was de eerste keer dat ik mee mocht naar de discotheek en dat ik een beetje dronken werd. De dagen daarna heb ik niet meer kunnen praten. M’n stem was compleet kwijt."
De terugreis naar Nederland is voor de groep wel problematisch: "Door de enorme drukte hadden de bussen enorme vertraging. We hoorden in de bus dat het in Rotterdam een groot feest was. Het team was na de wedstrijd meteen naar Nederland gevlogen, dus de huldiging op de Coolsingel hebben we gemist."
Eenmaal in Nederland aangekomen kan Nel haar geluk nog niet op. "Mijn collega’s bij de Zuiderster waren jaloers en als ik nu nog een Ajacied tegenkom pest ik die dat wij als Feyenoord de eerste keer een Europacup wonnen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl