NIEUWS

Ziekenhuizen stellen bedden beschikbaar voor patiënten uit Venlo's ziekenhuis

Ambulances bij het VieCuri ziekenhuis in Venlo
Ambulances bij het VieCuri ziekenhuis in Venlo © VieCuri Medisch Centrum
Meerdere ziekenhuizen in de regio hebben gereageerd op een oproep van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo om patiënten over te nemen. Het Limburgse ziekenhuis wordt door hoogwater bedreigd. De evacuatie is uit voorzorg gedaan 'om elke kans op overstroming voor te zijn', meldt L1.
Veel van de 200 patiënten zijn ondergebracht in ziekenhuizen in de regio, zoals zorginstellingen in Maastricht, Weert, Arnhem en Nijmegen, maar een klein aantal is dus naar de regio Rotterdam-Rijnmond gegaan.
Het Maasstad Ziekenhuis heeft een tweetal Venlose patiënten opgenomen. "Wij zijn blij dat we kunnen helpen en leven mee met onze collega’s in Venlo. Complimenten voor de coördinatie vanuit Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding", laat een woordvoerder weten.
Naast het Maasstad Ziekenhuis hebben ook het Erasmus MC in Rotterdam en het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht patiënten overgenomen.
Het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis heeft in overleg met het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) ook bedden beschikbaar gesteld. Daar zijn op dit moment twee patiënten uit Venlo opgenomen, zegt een woordvoerder.