NIEUWS

Demonstratie tegen inperking grondrechten in centrum Rotterdam

De mars voor vrijheid in het centrum van Rotterdam
De mars voor vrijheid in het centrum van Rotterdam © Dick van Vuuren
In het centrum van Rotterdam zijn enkele honderden mensen op de been om te protesteren. De actiegroep Police for Freedom vraagt aandacht voor de grondrechten in Nederland.
De demonstranten vinden dat de grondrechten van Nederlanders steeds verder worden ingeperkt door nieuwe wetten die zijn aangenomen tijdens de coronacrisis. De mars begon rond het middaguur aan de Schiehaven in Rotterdam.
Een demonstrant vertelt aan Rijnmond dat hij meeloopt, omdat hij vindt dat in de afgelopen tijd steeds meer wetten en regels zijn ingevoerd en dat de overheid "dringt en dwingt" om een vaccinatie te halen. De meeste demonstranten ontkennen het bestaan van het coronavirus niet, maar vinden dat de overheid er verkeerd op reageert.
Een dag na de demonstratie duiken op Twitter berichten op over de protestborden die sommige demonstranten meedroegen. Een aantal van hen droeg een gele jodenster en vergeleek het vaccinatiebeleid en quarantainemaatregelen met de holocaust in de Tweede Wereldoorlog waarbij zes miljoen Joden om het leven zijn gebracht. Het CIDI, het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël in Nederland, veroordeelde de demonstranten.