Hulpverleners uit Rijnmondgebied helpen in Limburg vanwege wateroverlast

In de nacht van zaterdag op zondag zijn verschillende hulpverleners van reddingsbrigades en brandweer uit de regio Rijnmond aan de slag gegaan in Limburg. Daar helpen zij bij de problemen en overlast die zijn ontstaan door hoog water.

De hulpverleners zijn zaterdagavond vertrokken. Het gaat onder meer om twee boten met vier brandweerlieden van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. De reddingsbrigades van onder meer Rotterdam, Rockanje, Dordrecht en Hellevoetsluis stuurden zeker drie boten met bijna dertig personen naar Limburg om hun collega's daar bij te staan.

Inzet Limburg: Vertrokken en aangekomen in Bergen (L). Vanavond is een deel van onze alarmploeg samen met de collega’s...

Posted by Reddingsbrigade Rockanje on Saturday, July 17, 2021

"In de nacht zijn we ingezet voor verkenningen en monitoring van de situatie in Noord-Limburg", meldt Arjen de Bruijn van de Reddingsbrigade Dordrecht. "Met licht zie je pas echt hoe hoog het water staat en dat er veel dorpen door het oog van de naald zijn gekropen."

De situatie die de hulpverleners op een van de plekken in Limburg aantroffen. | Foto: Arjen de Bruijn|Dordtse Reddingsbrigade

Het midden en noorden van Limburg moeten voorlopig nog rekening houden met wateroverlast, stelt de Veiligheidsregio daar. Er is op dit moment sprake van het hoogste dreigingsniveau. Het water staat extreem hoog voor de tijd van het jaar na heftige regenval in Limburg en de aangrenzende regio's in Duitsland en België.

Verschillende Limburgse plekken zijn de afgelopen week overvallen door het hoge water, waarbij woningen onderliepen en straten veranderden in kolkende rivieren. Diverse plekken en woonwijken zijn vanwege de dreiging geëvacueerd. Langzaam trekt het water weg, maar op dit moment worden dijken extra geïnspecteerd om doorbraken te voorkomen.

Vertrokken naar Limburg twee Reddingsvletten van Hellevoetsluis. Tussen stop in Rotterdam en dan gezamelijk met de Reddingsbrigade uit de Regio en de Brandweer. Ondersteuning Nationale Reddingsvloot

Posted by Helvoetse Reddingsbrigade on Saturday, July 17, 2021
Meer over dit onderwerp:
NIEUWS
Deel dit artikel: