Bewoners recreatieparken Giessenlanden kunnen blijven

De huidige bewoners van de recreatieparken De Bilderhof en De Giessenburg kunnen opgelucht adem halen. Het college van B&W van de gemeente Giessenlanden wil bijna iedereen een persoonlijke gedoogvergunning geven. Hierdoor mogen de bewoners de woning permanent bewonen. Dit recht vervalt zodra zij verhuizen.

In totaal wonen 94 mensen op de twee parken. Met 52 hiervan was al een regeling getroffen, omdat zij al voor 2003 op het park woonde. De 19 bewoners die later kwamen hoeven nu dus ook niet meer weg. De overige 23 woningen worden recreatief gebruikt en dat blijft voorlopig zo.

Onduidelijk is nog of de parken in de toekomst een recreatiebestemming zullen houden of niet. De gemeente wil een verder onderzoek naar de toekomstbestendigheid van dit soort parken. Daarbij wil het college wil kijken of ook andere bestemmingen mogelijk zijn.

De eigenaren van de recreatiewoningen zijn bang voor waardedaling van hun woning als permanent wonen in de toekomst niet meer is toegestaan. Ze krijgen dan te maken met een flinke schadepost, want een recreatiewoning is minder waard dan een woonhuis.

De gemeenteraad beslist op 25 juni over het voorstel.

Deel dit artikel: