Aanstekelijke silent disco danst dwars door de Rotterdamse binnenstad

Het nachtleven ligt door corona al even stil, maar dat betekent niet dat we niet meer kunnen dansen. Elke week trekt een grote groep dansers met koptelefoons op door de binnenstad van Rotterdam en dat trekt veel aandacht. De dansers horen via hun koptelefoons allemaal dezelfde muziek en dansen met deze silent disco langs de leukste plekjes van Rotterdam.

De silent disco tour is bedacht door de vriendinnen Mick en Fleur, ook wel bekend als DJ de Dansende Tulp. Ze kwamen op het idee op een festival, waar ze door de coronaregels alleen maar mochten dansen op weg van hun zitplek naar de toiletten. Dat kan langer, dachten de vriendinnen. Zo werd Dancing in the Street geboren, elke week anderhalf uur een net iets andere 'wandeling' van zes kilometer. En dat slaat aan, de danstour zit elke week volgeboekt.

Popelende beentjes

"De groep verzamelt om 20:00 uur voor het Maritiem Museum. De bidons zijn gevuld met wijn en de sfeer zit er voor het dansen al goed in. Sommige aanwezigen hebben anderhalf jaar niet gedanst en dat is te zien aan de popelende beentjes”, zegt verslaggever Bas van OPEN Rotterdam.

"Zodra het startsignaal klinkt, wordt er geen moment verspild. De voeten gaan van de vloer door de stad. Schaamte is er niet, zelfs niet als de gehele Witte de Withstraat naar ze kijkt. De pasjes blijven gewoon komen.”

Kijk hier naar de aanstekelijke reportage die OPEN Rotterdam maakte:

Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS ROTTERDAM NIEUWS
Deel dit artikel: