nieuws

Bewoners zijn herrie Dordtse Kalkhaven zat

ROTTERDAM - Bewoners van de Kalkhaven in het centrum van Dordrecht zijn de overlast van scheepsbedrijven spuugzat. Als de gemeente niet snel iets doet aan de geluids- en stankoverlast, dan stappen ze naar de rechter.

Volgens de bewoners wordt er de laatste tijd veel meer herrie gemaakt dan voorheen. Ze hebben vooral last van de slijptol, vrachtverkeer en generatoren die dag en nacht staan te draaien.
"Wij zitten de hele dag in de stank van de dieselmotoren en moeten de ramen dicht houden voor de herrie", aldus een bewoner. "We willen dat de gemeente nu eindelijk gaat handhaven."

Bedrijfscontrole

Volgens de bewoners werken de bedrijven op oude vergunningen en doen ze werkzaamheden die ze niet mogen doen. Maar volgens directeur Ferry van Rijn van het bedrijf Dolderman valt het wel mee met de overlast:
"Wij doen al jaren hetzelfde en werken met een slijptol hoort daarbij. Ik vind het vervelend dat wij overal de schuld van krijgen terwijl we toch regelmatig een bedrijfscontrole krijgen."

Boze brief

Afgelopen vrijdag stuurden de bewoners een boze brief aan de gemeente waarin ze na negen jaar tevergeefs onderhandelen actie eisen. De gemeente gaat de brief van de bewoners bestuderen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl