RIJNMOND SPORT

Olympische Spelen: Busch eenvoudig naar finale 4 x 100 meter vrije slag, valse start hockeymannen

Kim Busch en Jeroen Hertzberger
Kim Busch en Jeroen Hertzberger © Orange Pictures
De Olympische Spelen zijn, na een jaar van uitstel, van start gegaan. Op de eerste dag na de openingsceremonie in Tokio zien we direct een aantal regiogenoten in actie. In het overzicht hieronder zie je wie de winst al heeft binnengehaald, en wanneer er nog sporters in actie komen.
Bart Deurloo mag zich opmaken voor de rekstokfinale. Het spande er even om, maar de turner uit Ridderkerk behaalde met een score van 14.400 de achtste plaats in de series. Dat is voldoende om in de finale uit te mogen komen.
De Nederlandse estafettezwemsters hebben zich relatief eenvoudig geplaatst voor de finale van de 4 x 100 meter. Kim Busch uit Dordrecht finishte met het Nederlandse team als tweede in de tweede serie van de halve finale (3.33,51). Alleen Australië zwom echter sneller (3.31,73). De finale staat zondag om 04.45 uur op het programma.

Roeien en hockey

Roeister Marieke Keijser en duopartner Ilse Paulis roeiden zich na een spannende race zo de halve finales in. Het duo begon zaterdag om 04.00 uur aan de lichte dubbel twee en won de race met vier seconden voorsprong op de Canadezen.
Minder goed ging het met de Nederlandse hockeymannen. Het team, met in de selectie onder meer Pirmin Blaak, Jeroen Hertzberger en Seve van Ass, verloor met 1-3 van onze zuiderburen. Een aanvankelijke voorsprong van 1-0 werd op zijn kop gezet door de Belg Alexander Hendrickx, die binnen slechts vier minuten drie goals wist te scoren.