Robert Maaskant over FC Drita-Feyenoord: 'Het was niet goed genoeg, maar ik heb wel gevonden wat ik hoopte'

Feyenoord begon donderdagavond officieel aan het nieuwe seizoen met een 0-0 gelijkspel tegen het Kosovaarse FC Drita, in de tweede voorronde van de Conference League. De Rotterdammers creƫerden weinig en kwamen niet overtuigend voor de dag, maar oud-trainer Robert Maaskant maakt zich allesbehalve zorgen.

"Iedereen is meteen weer in paniek, zoals altijd", begint Maaskant zijn betoog in FC Rijnmond. "Maar ik heb naar Feyenoord gekeken met de gedachte: zit er een andere intentie in van spelen ten opzichte van vorig seizoen? Die heb ik gevonden. Was de uitvoering niet goed? Klopt. Moeten ze winnen van zo’n tegenstander? Ja, helemaal waar. Maar ik heb veel meer diepgang gezien op het moment dat de bal rondgespeeld werd. Ik heb veel meer lopende mensen gezien. Ik heb veel meer de intentie gezien om tot mogelijkheden te komen. Het was niet goed genoeg, maar ik heb wel gevonden wat ik hoopte."

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop sluit zich aan bij de woorden van Maaskant. "Arne Slot is één maand bezig, mensen denken dat hij een tovenaar is die Feyenoord meteen elke ploeg heel makkelijk ondersteboven laat spelen. Bij PSV heeft het ook een jaar geduurd. Ik maak me echt geen zorgen."

Horendol

Maaskant: "Het is nog maar rust. FC Drita wordt in de kuip horendol gespeeld, dan gaat Feyenoord gewoon door naar de volgende ronde. Dan heb je twee lekkere oefenwedstrijden gespeeld, de selectie wordt aangevuld en dan ga je richting het seizoen."

De selectie van Feyenoord wordt in ieder geval aangevuld met Gernot Trauner (29), een Oostenrijks international die de achterhoede moet komen versterken. Daarnaast zijn de Rotterdammers op zoek naar een spits, want met het aanstaande vertrek van Nicolai Jørgensen naar het Turkse Kasimpasa blijven op die positie alleen Naoufal Bannis en Robert Bozenik over.

Tegen FC Drita kreeg Bannis de voorkeur van Slot. Maaskant vindt dat een logische keuze. "Bozenik heeft nog niet alles meegetraind en hij is weggeweest met de nationale ploeg. Prima dat ze die jongen (Bannis, red.) de kans gegeven hebben.

Kijk hieronder de hele uitzending van FC Rijnmond terug.

Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!

Meer over dit onderwerp:
FC RIJNMOND FEYENOORD SPARTA SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren