RIJNMOND SPORT

Sparta lijdt thuis tegen NAC eerste nederlaag van deze voorbereiding

Sparta heeft vrijdagavond op het eigen Kasteel met 2-1 van NAC Breda verloren. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Met de nederlaag komt er een einde aan de tot vandaag ongeslagen oefencampagne van de Rotterdammers.
Na ruim tien minuten spelen kwam NAC aan de leiding. Uit een hoekschop kwam de bal wat gelukkig voor de voeten van Ralf Seuntjens, die van dichtbij binnen kon tikken. Een kleine twintig minuten later verdubbelde de ploeg uit Breda de voorsprong. Na een counter kwam de bal bij in de zestien volledig vrijstaande Kaj de Rooij, die 'm lang Sparta-doelman Benjamin van Leer kon schuiven: 0-2.
Tekst gaat verder onder de tweet.
Nog voor rust kwam Sparta in ieder geval tot een aansluitingstreffer. Een verlengde vrije trap viel zo voor de voeten van Tom Beugelsdijk, die NAC-doelman Nick Olij van dichtbij kansloos liet.
Na rust ging Sparta nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en kreeg het ook goede mogelijkheden via onder anderen Vito van Crooij en Emanuel Emegha. Maar tot de 2-2 kwam het uiteindelijk niet. Daarmee leed Sparta op het eigen Kasteel de eerste nederlaag van deze voorbereiding.
Vito van Crooij voelt zich goed bij Sparta: 'Goede groep en goede jongens om me heen'

Sparta - NAC 1-2 (1-2)

11' Ralf Seuntjens 0-1
30' Kaj de Rooij 0-2
38' Tom Beugelsdijk 1-2
Opstelling Sparta: Van Leer; Jans (67' Abels), Vriends (76' Bynoe), Beugelsdijk (67' Heylen), Pinto (76' Vianello); Van Crooij, Harroui, Auassar, Goudmijn (67' Emegha); Engels, Thy (76' Kharchouch)