BURGEMEESTER

Capellenaar doodgeschoten tijdens uitlaten van zijn hond

Het hondje Esco bleef na het doodschieten van zijn baasje alleen achter op straat.
Het hondje Esco bleef na het doodschieten van zijn baasje alleen achter op straat. © MediaTV
De 37-jarige man die vrijdagavond tijdens een schietpartij aan het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel zwaargewond raakte, is aan zijn verwondingen bezweken. Kort na de schietpartij troffen agenten in de omgeving een brandende auto aan. De politie onderzoekt of de twee zaken met elkaar te maken hebben.
De schietpartij vond plaats rond 23.20 uur, toen het slachtoffer zijn hond uitliet. De man werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en is daar later overleden. Zijn huis, op de twaalfde etage van een flat, is door de politie vergrendeld.
Van de dader of daders ontbreekt nog ieder spoor. Aan de Burgemeester van Beresteijnlaan in Capelle aan den IJssel, zo'n vijf kilometer verderop, is na de schietpartij een rode Renault Clio uitgebrand aangetroffen. Mogelijk is deze wagen bij de beschieting gebruikt.
Voor het onderzoek wordt een Team Grootschalige Opsporing ingezet. Dat betekent dat minstens twintig rechercheurs met verschillende specialisaties aan het onderzoek werken.
De politie onderzoekt of de uitgebrande auto iets te maken heeft met de schietpartij
De politie onderzoekt of de uitgebrande auto iets te maken heeft met de schietpartij © MediaTV