nieuws

In de praktijk nog steeds problemen met PGB

ROTTERDAM - Na maandenlange problemen rond het uitbetalen van mensen die met Persoonsgebonden Budgetten (PGB's) werken, gaat het nu goed. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid maandag aan de Tweede Kamer. De praktijk is weerbarstiger.

Volgens Van Rijn krijgt 94% van de zorgverleners de declaraties nu binnen vijf tot tien dagen betaald. Maar zorgverlener Stefan Kruithof uit Dordrecht zegt dat hij nog steeds twee weken zit te wachten op zijn geld.
'Automatische afschrijvingen heb ik daarom niet meer. Het is al een keer gebeurd dat de afschrijvingen niet werden gedaan en ik een incassobureau achter me aan kreeg. Het geeft stress, omdat je nooit zeker weet wanneer je salaris binnen komt. Ik betaal nu vaak de rekeningen van mijn spaargeld. Je loopt dus de hele tijd achter de feiten aan.'
Volgens Kruithof moet er binnen een week worden uitbetaald of zorgverleners moeten een voorschot krijgen om hun rekeningen te kunnen betalen. "Zoals het nu gaat, is het niet goed genoeg".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl