Olympische Spelen: Waterpolodames verliezen eerste duel, De Waard uitgeschakeld op 100 meter rugslag

De derde dag van de Olympische Spelen in Tokyo zijn voor onze regiogenoten niet goed verlopen. De waterpolodames verloren het openingsduel van Australië en zwemster Maaike de Waard uit Vlaardingen kwam maandagochtend uit in de halve finale van de 100 meter rugslag. Ze is helaas niet door naar de finale.

Met de Dordtse Brigitte Sleeking en de Rotterdamse Debby Willemsz en Maud Megens in de ploeg, begon de ploeg van bondscoach Arno Havenga goed aan de wedstrijd tegen Australië. In het Tatsumi-bad ging Oranje met 15-12 onderuit.

Nederland liep in het tweede kwart uit naar een comfortabele 8-5 voorsprong, maar kon het niet vasthouden. Vooral in het derde kwart verslapte Oranje en kwam Australië terug tot 10-10. In de slotfase liepen de Australiërs uit naar 15-12.

Woensdag speelt Oranje de tweede groepswedstrijd. Dan is Spanje de tegenstander.

De Olympische Spelen gaan dus eindelijk beginnen voor het vrouwelijke waterpoloteam. Kijk hieronder naar de eerste aflevering van 010 op weg naar Tokyo, waarin Havenga en Willemsz aan het woord komen over de Nederlandse waterpolodames:

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT OS 2020 SPORT
Deel dit artikel:

Reageren