nieuws

Jong010 ook in Kralingen-Crooswijk

ROTTERDAM - Jong010 zal het komende schooljaar ook op scholen in de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk worden uitgedeeld. Vorig jaar werd de lokale krant, voor kinderen tussen acht en twaalf jaar, al op basisscholen in Rotterdam-Overschie verspreid. Beide deelgemeenten krijgen een aparte editie.    
De eerste uitgave van de tweede jaargang wordt donderdag verspreid. De maandelijkse krant heeft inmiddels een oplage van 4100. De productie van de Jong010 wordt financieel mogelijk gemaakt door sponsoren en subsidie. Hoofdredacteur Angelique Van Tilburg maakt gebruik van drie freelance-journalisten, twee fotografen en een vormgever.
Ontstaan in bed
Van Tilburg bedacht de krant drie jaar geleden, toen ze de slaap niet kon vatten. De 27-jarige journaliste werkte al voor een aantal lokale bladen en als docente journalistiek op een basisschool. Daar merkte ze dat kinderen het leuk vinden om over zichzelf te lezen in een papieren krant. Van Tilburg: 'Op de website Hyves kunnen ze zichzelf al terugzien. Dat vinden kinderen niet zo bijzonder meer. Maar als ze in de krant staan, kunnen ze dat thuis aan hun ouders laten zien.'
Van Tilburg hoopt dat de Jong010 over drie jaar door alle Rotterdamse basisschoolleerlingen kan worden gelezen.