Stadsderby Excelsior - Sparta zaterdag live te zien bij Rijnmond

De stadsderby tussen Excelsior en Sparta is zaterdag in zijn geheel te volgen via een livestream op deze site. De twee Rotterdamse voetbalclubs oefenen om 14:30 uur tegen elkaar. Rijnmond-verslaggever Ruud van Os zal voor het commentaar zorgen vanaf het Van Donge & De Roo Stadion.

Excelsior en Sparta zijn al een tijdje onderweg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo oefenden Excelsior onder meer tegen Winkelsport (1-0, verlies), Heinenoord (6-0, winst) en Willem II (2-0, winst). Het duel met Sparta is voor de Kralingers de laatste krachtmeting voor het seizoen op 6 augustus begint met de thuiswedstrijd tegen Top Oss.


Sparta speelde in de voorbereiding tegen Heracles (2-1, winst), Gent (3-3), Telstar (0-0), de beloften van Antwerp (1-0, winst) en NAC (2-1, verlies). Bij Sparta lijkt het vertrek van sterkhouder Abdou Harroui aanstaande. De middenvelder wil graag een stap maken, sloot later bij de groep aan, maar maakte tegen NAC Breda weer zijn eerste minuten in het rood-wit.

Bekijk de laatste oefenwedstrijd van Sparta. Tekst gaat verder onder de video.

Bij Excelsior is er veel veranderd. Zo verlieten er een aantal ervaren krachten, waaronder Sander Fischer, Thomas Verhaar, Luigi Bruins en Alessandro Damen, de club. Ook vertrok algemeen directeur Ferry de Haan naar Heerenveen, Met de nieuwe technisch directeur Nick Kersen en een aantal jonge spelers, hoopt Excelsior de aansluiting bij de top in de eerste divisie weer te vinden.

Bekijk hier de beelden van de eerste training van Excelsior, een maand geleden.

Excelsior - Sparta begint zaterdag om 14:30 en zal live te volgen zijn via een livestream op onze site en op YouTube. Ruud van Os zal voor het commentaar zorgen. Op dinsdag 3 augustus zal er in een extra Rijnmond Sport nog meer aandacht zijn voor de stadsderby.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT SPARTA EXCELSIOR SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren