ROTTERDAM

Rotterdamse oprichter Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens overleden

Kees Veldboer
Kees Veldboer © privéfoto
Kees Veldboer, oprichter en directeur van de Stichting Ambulance Wens, is maandag plotseling aan een hartstilstand overleden. Dat heeft het bestuur van de stichting bekendgemaakt. Veldboer is 61 jaar geworden.
Stichting Ambulance Wens vervult 'de laatste wens' voor mensen die niet lang meer te leven hebben. Rotterdammer Veldboer begon de stichting in 2007 nadat hij twintig jaar als ambulancechauffeur had gewerkt. Dankzij zijn inzet en die van vele vrijwilligers zijn in de afgelopen 14 jaar meer dan 16.000 wensen vervuld.
De stichting laat weten erg verdrietig te zijn over het plotselinge overlijden van Kees Veldboer. Ze zegt dat alle geplande wensen waar mogelijk doorgaan "overeenkomstig de wil van Kees".
Veldboer kwam op het idee voor de stichting nadat hij als ambulancechauffeur een terminale patiënt van het ene naar het andere ziekenhuis moest brengen. Omdat er even tijd over was, reden ze naar de waterkant. Dat deed de patiënt goed, voor Veldboer reden om verder te denken.
Hij richtte de stichting op die wensen vervult van mensen die niet lang meer te leven hebben. Dagelijks rijden de ambulances van de Stichting Ambulance Wens door Nederland om wensen te vervullen.
Het initiatief heeft in meerdere landen navolging gekregen. In Europa, maar bijvoorbeeld ook in Colombia. Kees Veldboer is in 2016 door de Britse BBC onderscheiden met de Outlook Inspirations Award, een prijs voor mensen die inspireren om anderen bij de staan.
Kijk hier naar een compilatie van het Rijnmondprogramma 7 minuten over de Stichting Ambulance Wens uit 2016:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl