De Nooijer wint bij debuut voor Curaçao van Suriname: 3-2

Portret De Nooijer
ROTTERDAM - Bij zijn interlanddebuut voor Curaçao heeft Jeremy de Nooijer met 3-2 gewonnen van Suriname in een oefenwedstrijd. De Spartaan mocht van bondscoach Patrick Kluivert in de basis beginnen tegen het Surinaamse elftal van oud-Feyenoorder Dean Gorré woensdagavond in Almere.
Bij rust stond het nog 1-1 in het stadion van Almere City, al maakte Curaçao een sterkere indruk. Curaçao kwam na 20 minuten ook op voorsprong door Vidarell Merencia, maar vlak voor rust tekende Nigel Hasselbaink voor de gelijkmaker voor Suriname.
De tweede helft ging lang gelijk op, totdat Curaçao het krachtsverschil eindelijk in doelpunten uit wist te drukken. Prince Rajcomar en Jason Wall zorgden voor de 2-1 en de 3-1. Invaller en voormalig Dordrecht-aanvaller Génaro Snijders maakte in de slotfase van het duel nog wel de 3-2, maar verder kwam Suriname niet.
Vrijdag hoort De Nooijer of hij bij de definitieve selectie van bondscoach Patrick Kluivert zit voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Cuba.
In de oefeninterland kwamen vele spelers in actie die een band hebben met de regio Rijnmond. Naast De Nooijer en Snijders stonden bijvoorbeeld ook Gino Coutinho (Excelsior), Roland Alberg (voormalig Excelsior), Gianni Zuiverloon (ex-Feyenoord), Donovan Slijngard en Milano Koenders (allebei ex-Sparta) op het veld.