nieuws

Grondverschuiving in Spijkenisse

grond3.JPG
grond3.JPG
ROTTERDAM - Een grondverschuiving heeft in Spijkenisse een brug vernield en een sloot gedempt. De verschuiving gebeurde tijdens de sanering van het oude terrein van CSG Oude Maas.
De aardverschuiving op het terrein tussen de Hekelingseweg en de wijk de Hoek had volgens buurtbewoners woensdagmiddag plaats. ,,Er lag eerst een enorm berg puin. Plotseling begon het te schuiven, kwam de modder uit de sloot omhoog en zagen we een enorm gat op het terrein.''
Het terrein is door de aannemer, de politie en de gemeente afgezet. Donderdag heeft aannemer Van Eijk uit Leiden het resterende puin verplaatst.
Wethouder
Wethouder Christel Mourik van Spijkenisse zegt dat de oorzaak van de verschuiving nader wordt onderzocht. ,,Geprobeerd wordt de grondsituatie stabiel te krijgen. Daarna wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren.''
Op het terrein, dat wat betreft de grondverschuiving grenst aan de Valkhoek, stond tot begin januari technische school CSG Oude Maas. Tijdens de sanering werden de oude lokalen door een grote brand grotendeels verwoest.
Over de afwikkeling van de sanering van de terrein zijn de gemeente Spijkenisse en het Penta College nog in gesprek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl