RIJNMOND SPORT

Deze regiosporters zie je donderdag op de Olympische Spelen

Marieke Keijser en Kelly Dulfer
Marieke Keijser en Kelly Dulfer © Orange Pictures
Wordt het weer net zo'n succesvolle dag voor Nederland als op woensdag 28 juli? Er is een grote kans dat het eerste goud naar onze regio komt, want roeister Marieke Keijser is de grote favoriet om in de finale van de lichte dubbeltwee een plak te pakken.
Wie het de roeifinale wil zien, zal wel vroeg moeten opstaan. Samen met Ilse Paulis komt Keijser namelijk om 03:10 uur in actie op de Olympische roeibaan. De Rotterdamse roeide eerder dit jaar een nieuw wereldrecord bij de wereldbekerwedstrijd in het Italiaanse plaatsje Sabaudia en zijn ook in Tokio goed in vorm.
Ook de Schiedamse handbalster Kelly Dulfer moet aan de bak. Met het Nederlands team gaat ze op jacht naar de derde overwinning in de groepsfase. Om 02:00 uur is Angola de tegenstander.
Onze regionale sportdag wordt afgesloten door de hockeyheren. De ploeg met onder andere Jeroen Hertzberger, Thijs van Dam, Pirmin Blaak en Seve van Ass neemt het om 05:15 uur op tegen Groot-Brittannïe. Na een nederlaag tegen België en moeizame zeges op kleine hockeylanden Zuid-Afrika en Canada kan het een lastig duel worden voor Oranje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl