Brand in Rotterdam-West is uit, zes woningen onbewoonbaar

Op het dak in een huis in Rotterdam-West heeft donderdagmiddag brand gewoed. Daarbij kwam veel rook vrij, die in de wijde omgeving was te zien. De brandweer zette speciaal materieel in om de brand zowel van binnen als van buiten te blussen. Rond 14:30 uur meldt de brandweer dat de brand uit is.

De vlammen sloegen aan de voor- en achterkant uit het pand en zijn overgeslagen naar de onderliggende etage. In de woning waar de brand is ontstaan, waren volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond geen mensen binnen. Naastgelegen panden zijn ontruimd. Ook daar was niemand binnen.

Vlammen op het dak een brand aan de Ruilstraat in Rotterdam-West | Foto: MediaTV

Zes woningen zijn onbewoonbaar en verschillende huisdieren zijn nagekeken door de dierenambulance. Het gaat om twee honden en twee papegaaien. Een persoon heeft rook ingeademd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk zijn werkzaamheden op het dak de oorzaak van de brand, laat de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. De brandweer doet nog verder onderzoek.

De Nieuwe binnenweg, Ruilstraat en Aelbrechtskade zijn afgesloten voor verkeer. Net als vanaf de lage Erfbrug tot aan de Heemraadssingel.
Tram 4 richting Marconiplein rijdt door de brand een omleiding via Heemraadsplein, Mathenesserlaan en het Marconiplein. De haltes Van Duylstraat, Ruilstraat en Zeilmakersstraat komen te vervallen. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd tot vijftien minuten.

Grote uitslaande brand in Rotterdam | Foto: Ingezonden

Meer over dit onderwerp:
ROTTERDAM NIEUWS 112
Deel dit artikel: