Olympische Spelen: Record voor waterpolodames, Holland Acht stelt teleur

Op dag 7 van de Olympische Spelen begon het atletiektoernooi voor Ramsey Angela en Diane van Es. Daarnaast verpulverden de waterpolodames van bondscoach Arno Havenga Zuid-Afrika, met een recordscore van 33-1.

De Rotterdamse Diane van Es wist zich uiteindelijk niet te plaatsen voor de finale van de 5000 meter. Alleen de beste vijf in elke heat en de vijf snelsten gingen door naar de finale. Van Es werd uiteindelijk 16e van de 20 deelnemers. De Nederlandse Siffan Hassan haalde de finale wel. Zij won haar heat. De finale is zaterdag.

Tekst gaat verder onder het NOS-interview met Diane van Es.

Mixed 4x400m

Jochem Dobber, Lieke Klaver, Lisanne de Witte en Ramsey Angela hebben op de 4x400 meter voor gemengde teams de finale bereikt. Het kwartet liep de tweede tijd van alle teams (3.10,69). De VS werd gediskwalificeerd. Anne van de Wiel en Liemarvin Bonevacia kwamen nog niet in actie.

Holland Acht

De Holland Acht, met stuurvrouw Eline Berger en Jasper Tissen uit Rotterdam, is er vrijdag niet in geslaagd om een medaille te pakken. Het paradepaard van de Nederlandse roeivloot stelde teleur in de finale en deed geen moment mee om de prijzen. De Nederlandse roeiers kenden een beroerde start en liepen daardoor de hele race achter de feiten aan. De acht eindigde uiteindelijk als vijfde.

Waterpolo

De waterpolodames, onder leiding van bondscoach Arno Havenga, hebben Zuid-Afrika verpulverd. De Nederlandse vrouwen wonnen met maar liefst 33-1 en zo'n score is op de Olympische Spelen nog niet eerder gehaald. Oranje heeft zich met deze zege geplaatst voor de kwartfinale.

Hockey

De Nederlandse hockeymannen hebben hun vijfde en laatste groepswedstrijd op de Olympische Spelen verloren. In Tokio eindigde het duel met Duitsland in 3-1. Oranje was al zeker van een plaats in de kwartfinales, ondanks wisselvallige prestaties in de poulefase met een gelijkspel tegen Groot-Brittannië, twee zeges (Canada en Zuid-Afrika) en een nederlaag tegen België.

Zondag spelen de Nederlandse hockeyers in de kwartfinales tegen het sterke Australië.

BMX

Ondanks dat er vrijdag geen regiomedaille werd binnengehaald, won Team NL de derde gouden medaille van deze Spelen. Niek Kimmann sprintte op zijn BMX naar de Olympische titel. Bij de vrouwen won Merel Smulders brons.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT OS 2020 SPORT
Deel dit artikel:

Reageren