OS 2020

Olympische Spelen: Geen medaille voor sprinters Rotterdam Atletiek, Fontijn al zeker van een plak

Links bokser Nouchka Fontijn, rechts hordeloper Zoë Sedney
Links bokser Nouchka Fontijn, rechts hordeloper Zoë Sedney © VK Sportphoto/Orange Pictures
Nouchka Fontijn is na deze zaterdag verzekerd van een medaille op de Olympische Spelen van Tokyo. De boksster uit Schiedam versloeg in de kwartfinale Tammara Thibeault uit Canada in de klasse tot 75 kilogram. De jury wees na de wedstrijd Fontijn als winnares aan.
In de halve finale neemt Fontijn het op tegen Lauren Price uit Wales. Dat belooft in elk geval een pikante strijd te worden, want twee jaar geleden protesteerde de Britse na afloop van de WK-finale in de Russische plaats Oelan-Oede tegen deze zege Fontijn. Daardoor werd de Schiedamse gediskwalificeerd en moest Fontijn genoegen nemen met zilver.
De strijd tussen Fontijn en wereldkampioene Price staat gepland op vrijdag 6 augustus om 07:00 uur Nederlandse tijd. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro veroverde Fontijn de zilveren medaille.

Atletiek

Zoë Sedney heeft zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de volgende ronde van de 100 meter horden. De atlete van Rotterdam Atletiek startte in baan 9 en finishte als zevende in een tijd van 13.03 seconden. Dit resultaat was te weinig om door te gaan naar de halve finale.
Bij de finale op de 4x400 meter mixed behaalde Nederland geen medaille. Lieman Bonevacia en Ramsey Angela van Rotterdam Atletiek kwamen in actie, maar uiteindelijk finishten zij net niet op het podium. Nederland liep in een tijd van 3:10.36. Het goud was voor Polen (3:09.87). Dominicaanse Republiek veroverde het zilver (3:10.21), nipt voor de Verenigde Staten (3:10.22).

Handbal

De Nederlandse handbaldames hebben de eerste nederlaag in groep A geleden. Kelly Dulfer uit Schiedam en haar teamgenoten deden dat wel tegen een topland: Noorwegen (29-27). Na deze nederlaag deelt Oranje niet meer de koppositie met Noorwegen. Nederland is na vier duels tweede met zes punten, maar heeft een ticket voor de kwartfinale al op zak. Aanstaande maandag wacht het volgende duel voor de Nederlandse handbalvrouwen. Om 12:30 uur is Montenegro de tegenstander.