Sparta met drie treffers langs Excelsior in Rotterdamse stadsderby

Sparta heeft zaterdag het oefenduel met stadsgenoot Excelsior gewonnen. De Rotterdamse derby eindigde in het Van Donge & De Roo Stadion in 0-3. De grote man bij de Kasteelclub was Vito van Crooij, die tweemaal trefzeker was.

De beginfase was voor de thuisploeg. Zo schoot Siebe Horemans tegen de inglijdende Mica Pinto aan en trapte Julian Baas een vrije trap op de lat. De grootste kans kwam op naam van Thijs Dallinga, al kreeg hij wel wat hulp van Maduka Okoye. De doelman van Sparta werd opgejaagd en leverde de bal zomaar in bij de spits van Excelsior. Vervolgens schoot de Groninger op doel, maar Okoye kon nog redding brengen.

Halverwege de eerste helft draaide het spelbeeld. Toen werd Sparta de bovenliggende partij. Dat leverde het team van trainer Henk Fraser een aantal kansen op. Een lange bal van aanvoerder Adil Auassar belandde bij Emanuel Emegha, die een twijfelende Stijn van Gassel niet afstrafte. De aanvaller schoot de bal naast. Daarna was Sven Mijnans nog twee keer gevaarlijk, waaronder met een schot op de lat.

Van Crooij man van de wedstrijd

Na de pauze was het aantal kansen schaars. Wel was Sparta de betere partij ten opzichte van Excelsior. Vito van Crooij brak uiteindelijk de ban voor de Kasteelclub. Hij kopte een goede voorzet van Kenzo Goudmijn prima binnen (0-1).

Excelsior kon na dit doelpunt niet echt meer aanzetten. Ook creëerde Sparta weinig kansen meer. Scoren deden de mannen van trainer Henk Fraser nog wel. Invaller Abdou Harroui zag zijn schot geblokt worden. Van Crooij wist wel raad met de rebound. Hij zette met zijn tweede doelpunt de stand op 0-2. Vlak voor tijd krulde Mario Engels een vrije trap over. In de laatste minuut bepaalde Emegha de eindstand. Hij tikte simpel de 0-3 op het scorebord.

Daarmee zit de voorbereiding voor Excelsior erop. De Kralingers openen komende vrijdag het seizoen in de eerste divisie met een thuisduel met TOP Oss. Sparta heeft nog twee weken voorbereiding te gaan, voordat de ploeg uit Rotterdam-West op bezoek gaat bij FC Utrecht.

Kijk hieronder naar de samenvatting van Excelsior-Sparta (0-3). Het commentaar is van Ruud van Os:

Excelsior - Sparta 0-3 (0-0)

56' 0-1 Vito van Crooij
73' 0-2 Vito van Crooij
90' 0-3 Emanuel Emegha

Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Nieuwpoort (46' Aberkane), Buter (62' Seymor); Baas, Wieffer, Eijgenraam; Duku (46' Gouda), Dallinga (73' Van Delft), Niemeijer (66' Mendes Rodrigues)

Opstelling Sparta: Okoye; Jans (46' Heylen), Vriends (41' Harroui), Abels, Pinto; Mijnans (32' Engels), Smeets (54' Goudmijn), Auassar; Emegha (46' Kharchouch, 87' Emegha), Thy (80' Bynoe), Van Crooij (75' Mijnans)

Deel dit artikel:

Reageren