Meerdere nachtelijke schietpartijen in Rotterdam

Op een aantal plaatsen in Rotterdam is in de nacht van zaterdag op zondag geschoten. Er vielen voor zover bekend geen slachtoffers. Er lijkt geen verband te zijn tussen de verschillende schietincidenten.

Rond 01:50 uur werd een auto in de Rose-Spoorstraat in Rotterdam-Zuid beschoten. Vermoedelijk ging daar een ruzie aan vooraf. De inzittende, een 25-jarige man uit Rotterdam, bleef ongedeerd. De twee verdachten, mannen van 22 en 31 jaar oud uit Rotterdam, werden in de nabijgelegen Schietloodstraat aangehouden met de BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV).

Nog geen half uur later werd, eveneens in Rotterdam-Zuid, een woning aan de Vuurplaat beschoten. Buurtbewoners hoorden daar meerdere knallen en al snel bleek dat er daadwerkelijk schoten waren gelost op een huis, waar een ouder echtpaar zou wonen. Meerdere kogels zijn op het raam afgevuurd. Over het motief is nog niets bekend. Voor de bewoners is slachtofferhulp geregeld.

Hoewel beide beschietingen in de buurt van elkaar waren, heeft de politie geen enkele aanwijzing dat deze zaken iets met elkaar te maken hebben. "De verdachten van de beschieting op de Rose-Spoorstraat waren ook al aangehouden toen de woning aan de Vuurplaat werd beschoten", legt een woordvoerder van de politie uit.

Waarschuwingsschoten

Aan de andere kant van Rotterdam, in het Roel Langerakpark bij Diergaarde Blijdorp, losten agenten zondagochtend vroeg waarschuwingsschoten vanwege, wat de politie noemt, een verdacht groepje mensen. De politie was afgekomen op een melding van een schietpartij, maar die melding bleek uiteindelijk niet te kloppen.

Toen de politie ter plaatse kwam in het park om onderzoek te doen, was het erg druk. Meerdere groepen mensen werden weggestuurd, maar een aantal van hen wilde niet luisteren naar de agenten. Ze gedroegen zich volgens de politie op zo'n verdachte manier dat agenten het nodig vonden waarschuwingsschoten te lossen. Er vielen geen gewonden en niemand is aangehouden.  

De politie is in al deze zaken op zoek naar getuigen.

Meer over dit onderwerp:
NIEUWS 112 MISDAAD
Deel dit artikel: