Het weer van vandaag: buien met kans op onweer, code geel in Zuid-Holland

Vandaag is er veel bewolking en vallen er geregeld buien. Vooral in de middag kan er ook een klap onweer bij de buien voorkomen en valt er lokaal veel regen in korte tijd. Het is 18 of 19 graden en de matige zuidwestenwind ruimt in de middag naar het noordwesten. Aan het eind van de middag neemt de buiigheid af en komt de zon vaker tevoorschijn.

Het KNMI heeft voor zondag tot 15:00 uur code geel afgekondigd in Zuid-Holland. Vanavond klaart het vanuit het noordwesten verder op en is het in heel de regio droog. De temperatuur zakt naar waarden tussen de 15 graden aan zee en 11 graden verder landinwaarts. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Morgen is het overwegend droog maar overheerst wel de bewolking op veel plaatsen. Af en toe weet de zon even door het wolkendek heen te schijnen. Het is 18 graden en er staat een overwegend zwakke noordwestenwind.

Vooruitzichten

Ook dinsdag is een overwegend droge dag met een afwisseling van zonneschijn en wolkenvelden. Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid weer toe en vanaf donderdag neemt ook de kans op onweer bij de buien weer toe. De temperatuur loopt gedurende de week op naar maximaal 22 graden.

Gemiddelde temperatuur

Tussen 1 en 10 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur op Rotterdam Airport 23,5 graden en de minimumtemperatuur 13,7 graden. Er valt gemiddeld 24,4 mm neerslag.

Meer over dit onderwerp:
WEERBERICHT NIEUWS WEER
Deel dit artikel: