nieuws

Veel insprekers tijdens hoorzitting collectiegebouw

Een artist impression van het collectiegebouw van museum Boijmans van Beuningen
Een artist impression van het collectiegebouw van museum Boijmans van Beuningen
ROTTERDAM - Museumdirecteuren, omwonenden, hoogleraren, bomenliefhebbers. In totaal zullen vijfentwintig betrokkenen woensdag hun mening geven over het collectiegebouw in Rotterdam.
Ze spreken voor een groot aantal raadsleden van twee betrokken commissies (Bouwen en Cultuur). De hoorzitting begint om 9.30 uur en duurt de hele dag.
Onder de sprekers zijn emiritus hoogleraar Hans Galjaard, Kunsthaldirecteur Emily Ansenk en directeur Natuurhistorisch Museum Jelle Reumer.

Omstreden

Het nieuw te bouwen collectiegebouw moet in het Museumpark verrijzen. Het is een opvallend rond en spiegelend ontwerp van Winy Maas. Het gebouw houdt al langere tijd de gemoederen bezig.
Met name de directeuren van de instellingen rondom het Museumpark, natuurliefhebbers en buurtbewoners vinden dat het depot op een andere plek moet worden gebouwd.

'Niet bouwen'

Ook de Rotterdamse Cultuurraad heeft geadviseerd om het gebouw niet te realiseren in zijn huidige opzet. Belangrijkste kritiek was de gebrekkige financiële onderbouwing. Het Rotterdamse college legde deze kritiek naast zich neer.
Het college vindt het gebouw een goede aanwinst voor de stad, maar de gemeenteraad heeft het laatste woord. Het is nog niet duidelijk of de meerderheid van de raad vóór de komst van het gebouw zal stemmen. Het definitieve besluit valt waarschijnlijk pas na de zomer.
Meer over het collectiegebouw:
-De sprekers op de hoorzitting
-Bestemmingsplan Museumpark

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl