Sparta-aanvaller Kharchouch begint opnieuw met blessure aan seizoen

Reda Kharchouch heeft een liesblessure overgehouden aan het oefenduel met Excelsior. Het is daarom zeer twijfelachtig of de aanvaller op tijd fit is voor de opening van de eredivisie over anderhalve week.

Kharchouch viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit vlak voor het einde van de met 3-0 gewonnen wedstrijd in Kralingen. Hij schreeuwde het uit van de pijn. De ernst van de kwetsuur is op dit moment nog niet helemaal duidelijk, wel staat vast dat het om een blessure aan zijn lies gaat waarvan het herstel enkele weken en zelfs enkele maanden zou kunnen duren.

Voor de aanvaller is het een zware tegenvaller dat hij opnieuw geblesseerd is aan het begin van het seizoen. Een jaar geleden kwam hij over van Telstar en bleek hij met knie-problemen te kampen. Onder meer door een operatie mistte hij de eerste maanden van het seizoen. De achterstand die hij daardoor opliep heeft hij niet kunnen inhalen. Kharchouch kwam niet verder dan negentien invalbeurten in Sparta 1, waarin hij twee keer scoorde.

Dit seizoen gaat Kharchouch bij Sparta vol voor een basisplaats in het elftal van trainer Henk Fraser. Meerdere keren gaf hij al aan de ellende van vorig seizoen van zich af te willen spelen. Een nieuwe blessure zet voorlopig een streep door die ambities. Sparta opent de eredivisie op zondag 15 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Meer over dit onderwerp:
RIJNMOND SPORT SPARTA VOETBAL SPORT
Deel dit artikel:

Reageren