Sparta-trainer Fraser definitief assistent bondscoach

Louis van Gaal is door de KNVB aangesteld als bondscoach van het Nederlands Elftal. Sparta-trainer Henk Fraser wordt samen met voormalig bondscoach Danny Blind assistent van de 69-jarige trainer. Fraser combineert de functie bij het Nederlands Elftal met zijn werk bij Sparta.

Het drietal dat het Nederlands Elftal naar het WK 2022 in Qatar moet loodsen, heeft een hoog Sparta-gehalte. Naast huidig trainer Fraser, hebben ook Van Gaal en Blind een verleden bij de club. De drie speelden in de jaren '80 samen bij Sparta.

De Kasteelclub is trots op Fraser, zo laat technisch directeur Henk van Stee weten. "Uiteraard was dit een mooi compliment voor Henk en voor het werk dat hij de afgelopen jaren met Sparta geleverd heeft, daar zijn we best trots op."

Niet ten koste van Sparta

Sparta heeft met de KNVB afspraken gemaakt over de nieuwe functie van Fraser. Van Stee: "De wedstrijden van Oranje worden uiteraard gespeeld op momenten dat de Eredivisie stil ligt. Toch wilden we dat deze nieuwe functie niet ten koste zou gaan van zijn werk hier. Die onderhandelingen verliepen voorspoedig, dus we zijn blij voor Henk dat hij deze kans krijgt."

De eerste wedstrijd onder de nieuwe leiding is op 1 september. Dan speelt het Nederlands elftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen. Diezelfde week volgen nog wedstrijden tegen Montenegro en Turkije.

Trots overheerst bij Fraser

Voor de hoofdrolspeler zelf blijft er vooral een trots gevoel hangen, dat hij deze baan mag uitvoeren. "Ik heb er over gebeld met mijn vader en die had datzelfde gevoel. Enorm trots dat ik hier voor gevraagd ben," zegt Henk Fraser. Bekijk zijn gehele reactie hieronder.

Angst dat de combinatie de prestaties of focus bij Sparta gaat schaden, heeft hij niet. "Ik zie het net zoals wanneer er een speler van mij weg is voor interlandverplichtingen, dat gaat ook niet ten koste van de focus op de club. Ik gaf mijn spelers en staf altijd een aantal dagen vrij tijdens een interlandperiode, dat blijft zo. Behalve voor mijzelf. Wat dat betreft heb ik vooral mijzelf hiermee, want het gaat druk worden. Maar dat heb ik er graag voor over."

Meer over dit onderwerp:
SPARTA HENK FRASER ROTTERDAM SPORT VOETBAL
Deel dit artikel:

Reageren