Sparta verlengt contract met doelman Okoye: 'Ik speel 100% dit seizoen hier'

Sparta Rotterdam en Maduka Okoye zijn een contractverlenging overeengekomen. De 21-jarige doelman zet zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen, hierdoor ligt hij tot 2025 vast op Het Kasteel.

De doelman kijkt uit naar zijn tweede seizoen op Het Kasteel. "Toen ik bij Sparta tekende, deed ik dat met duidelijke doelen. Ik wilde mij verder ontwikkelen en uitgroeien tot eerste keeper in de Eredivisie en voor Nigeria. Na het eerste seizoen kan ik dus niet anders dan tevreden zijn, maar ik ben nog zeker niet klaar hier."

De goede prestaties van Okoye bij Sparta hebben al tot veel interesse geleid, bijvoorbeeld van AZ dat op zoek moet naar een nieuwe doelman nu Bizot is vertrokken. Maar Sparta kan en zal nu de hoofdprijs voor hun doelman kunnen vragen. Bovendien bevestigt Okoye dat hij helemaal niet wíl vertrekken, ook niet naar AZ. "Ik blijf hier dit seizoen, 100 procent. Ik vind Sparta een geweldige club en er valt nog genoeg te leren hier voordat ik een eventuele stap maak. Als voetballers moet je ook geduld als kwaliteit hebben, en dat heb ik. Ik wil spelen, spelen, spelen."

Okoye is achtvoudig international van Nigeria, maar groeide op in Duitsland. Hier speelde hij voor Fortuna Düsseldorf, Borussia Mönchengladbach, Bayer Leverkusen en opnieuw Düsseldorf, voor hij een jaar geleden de stap naar Sparta maakte.

Meer over dit onderwerp:
SPARTA RIJNMOND SPORT VOETBAL SPORT
Deel dit artikel:

Reageren