Vervolg De Nieuwe Wildernis gefilmd in de Biesbosch

Na het succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis komen de makers van die film met deel twee: Holland, Natuur in de Delta. De film is onder meer gefilmd in de Biesbosch waar de zeearend en de bever zitten.

Deze dieren hebben dan ook een prominente rol in de film die in september in de bioscopen verschijnt. De film volgt de levens van vijf verschillende dieren die in onze natuur voorkomen. De makers schoten de beste beelden van de zeearend, de haas, het pimpernelblauwtje, de bever en de stekelbaars.

Geduld
Producent Ignas van Schaick werkte in een team van 35 mensen ruim 1,5 jaar aan de film. Die periode bestond vooral uit veel posten in hutten die speciaal voor de film waren neergezet in verschillende natuurgebieden.

De Nieuwe Wildernis is deel één van een trilogie over de Nederlandse natuur. Het eerste deel werd gefilmd in de Oostvaardersplassen in Flevoland. De film kwam in 2013 uit en trok 750.000 bezoekers.

Staatsbosbeheer, WNF en Natuurmonumenten werken samen met EMS Films aan de nieuwe film. In 2017 komt het derde deel van de trilogie. Die film wordt opgenomen op de Wadden.

RTV Rijnmond zendt maandag uit vanuit de Biesbosch. Middag aan de Maas vaart vanaf 13.00 uur door het natuurgebied met een boot. Kijkers kunnen live meekijken via een videostream op rijnmond.nl.

Deel dit artikel: