LEKKERKERK

Beveiliging bij prikbus na oproep Willem Engel om medewerkers te fotograferen

Coronavaccin
Coronavaccin © Unsplash
De prikbus van de GGD Hollands Midden in Lisse wordt zaterdag beveiligd nadat medewerkers van de prikbus woensdag in Lekkerkerk werden gefotografeerd en gefilmd. Dit werd door de aanwezigen als bedreigend ervaren, meldt Omroep West. De aanleiding hiervan is een oproep van Willem Engel, voorman van actiegroep Viruswaarheid, die op Twitter opriep om medewerkers van prikbussen te fotograferen.
Door beveiliging in te zetten wil de GGD zijn medewerkers beschermen. Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding bij GGD Hollands Midden, zegt tegen de regionale omroep dat medewerkers minutenlang binnen anderhalve meter werden gefilmd. "Onze medewerkers voelen zich hierdoor niet veilig. En voor ons wat dat de druppel. Dit ging echt alle grenzen over."
Ook is beveiliging volgens Heesbeek nodig om ervoor te zorgen dat het vaccineren kan doorgaan. Mensen die zich willen laten vaccineren zien daar nu van af, omdat ze geen zin hebben om gefilmd om gefotografeerd te worden. "Dat is niet de bedoeling. Iedereen moet de vrije keuze hebben om zich te laten vaccineren of niet."

Aangifte tegen Engel

De GGD heeft aangifte van bedreiging gedaan tegen Engel. De Viruswaarheid-voorman zegt dat hij zelf ook aangifte tegen de GGD gaat doen wegens valse aangifte en laster, specifiek tegen Haasbeek. "Wij blijven mensen aanmoedigen om mogelijke misdrijven vast te leggen. Niet intimideren of hinderen of dreigen, daar zullen wij nooit toe oproepen", zo liet hij op sociale media weten.