Dordtse Diana doet New York in veertig dates

Wat is je favoriete standje? Wat is de vreemdste plek waar je het ooit hebt gedaan? Wat is je seksuele fantasie? Het zijn zomaar wat onderwerpen over tafel gaan als de Dordtse Diana Albrink zich in Amerika op de relatiemarkt stort.

Ze schreef er een boek over: New York in 40 dates. 'Sex & the City', noemt ze het zelf. 'Maar dan met Nederlandse nuchterheid.'

Het boek gaat trouwens niet alleen over de zoektocht naar Mr Big.Haar verslag van ontmoetingen met onder anderen een Mormoon of een lid van de Scientologykerk lopen naadloos over in tips voor toeristen die New York op een andere manier wil leren kennen.

Hoe kwam je aan al die afspraken?
Via websites.

40 dates, da's wel veel....
En dat zijn ze nog niet eens allemaal. In werkelijkheid heb ik er een stuk of 60 gehad.

Ben je dan iemand die ze er allemaal snel doorheen jast?
Ik heb echt niet met iedereen seks gehad, hoor. Het kon ook gaan om even een kop koffie drinken in de lunchpauze.

Is er een verschil met daten in Nederland?
Ik denk dat het in New York een stuk makkelijker is. Mensen zijn meer gewend om te daten. Zo van: we spreken iets af en we zien wel. Zo heb ik ook afspraken gehad, waarbij ik na vijf minuten weer buiten stond. Dan had je toch andere verwachtingen van elkaar.....

Welke dates vinden we terug in je boek?
De dates waar een mooi verhaal aan vastzit. Over een persoon. Of omdat er iets grappigs gebeurde. Of omdat de date aanleiding was om een toeristische tip in te leiden. Ik heb heel mooie ontmoetingen gehad. Met een man die zijn vrouw had verloren op 9/11 bijvoorbeeld. Iedereen heeft een verhaal. En soms is dat een heel droevig verhaal.

Heeft het nog tot een relatie geleid?
Ik ben zeven maanden omgegaan met iemand.

En nu?
De relatie is over, maar ik heb nog wel contact met hem.

Wat was de raarste date?
Er was op een gegeven moment een man die deed zich voor als begin 50. Maar hij bleek eigenlijk al begin 70 te zijn. In de kroeg had hij net iets te veel op en begon hij op een gegegeven moment aan mijn vingers te sabbelen.

Hoe liep dat af?
Dat kun je lezen in mijn boek!

Deel dit artikel: