OPEN Rotterdam stopt met radio

OPEN Rotterdam stopt 14 juni met het verzorgen van radioprogramma's. Het personeel is woensdagavond op de hoogte gebracht. De organisatie kreeg ruim een jaar geleden de zendmachtiging, die tot dan toe 25 jaar lang in bezit was geweest van de SLOR.

OPEN kreeg voor het lokale radiostation een half miljoen subsidie van de gemeente. Volgens de directie ging alleen al een ton op aan muziekrechten.

Bij de toewijzing van de zendmachtiging in 2013 adviseerde de gemeente positief over OPEN Rotterdam. Dat advies werd gevolgd door het Commissariaat voor de Media ten koste van de SLOR. Daardoor moest het lokale radiostation Megastad FM stoppen.

Open Rotterdam heeft twee FM-radiofrequenties. Wat OPEN Rotterdam met de vrijgevallen frequentie (93.9 FM) gaat doen, is nog onduidelijk. Op de andere blijft FunX uitzenden.

De lokale omroep wil zich meer gaan toeleggen op televisie en digitale kanalen zoals internet. Een deel van het radiopersoneel kan waarschijnlijk overstappen naar de andere kanalen.

Zondag 14 juni is de laatste dag voor de radio bij @openrotterdam. Frequentie 93.9fm valt vrij. pic.twitter.com/vlmiyYCkba

— Jelle Gunneweg (@JelleGunneweg) 4 juni 2015

Deel dit artikel: